ASSAIG SOBRE LA LUCIDESA
DS. 11 NOVEMBRE – 20:30h

Banner_AssaigLucidesa

button_compra-entrada
TEATRE · 14€ – 12€ anticipada – 10€ socis/es COT

La Danesa és una companyia de teatre contemporani de text fundada el 2011 per Ota Vallès, Jumon Erra i Elena Fortuny. Ha produït dos espectacles: Un disgust danès, escrit i dirigit per Jumon Erra i La distància entre el llamp i el tro, escrit per Jumon Erra i amb codirecció d’Elena Fortuny. Actualment, preparen la posada en escena del text de l’autora Sílvia Navarro, Ifigènia en taxi, amb direcció d’Elena Fortuny i estrenaran l’adaptació teatral de l’obra del Premi Nobel de Literatura José Saramago: Assaig sobre la Lucidesa.

Adaptació teatral de l’obra homònima del premi Nobel de Literatura José Saramago, continuació de la cèlebre obra del mateix autor: Assaig sobre la Ceguesa (1995). Teatre compromès, més connectat que mai amb l’actualitat social i política.

Assaig sobre la Lucidesa, de José Saramago (2004) situa la societat protagonista de la seva cèlebre preqüela, Assaig sobre la Ceguesa (1995) davant d’un altre fet insòlit. La convocatòria d’eleccions municipals, exactament quatre anys després de l’episodi de ceguesa sobtada que va paralitzar el país, es salda amb un inesperat resultat. La majoria dels habitants de la capital han decidit votar en blanc. El govern tem que aquest acte paralitzant i inesperat sigui fruït d’una revolució coordinada impulsada per un grup anarquista internacional o un grup extremista encara desconegut. Les clavegueres del sistema democràtic, corromput fins a l’arrel, cercaran culpables -i si no els troben, els hauran d’inventar. L’obra presenta una visió irònica però també profundament pessimista sobre la possibilitat de practicar la tan preuada democràcia real.

En la seva trajectòria, aquest projecte vol consolidar la seva línia artística a nivell de temàtica: posar llum sobre temes que massa sovint donem per entesos, contractes que un cop signats no poden revisar-se, en aquest cas, el mandat democràtic. Saramago, Premi Nobel de Literatura 1998, alerta: “Pot passar que en un futur no gaire enllà, haguem de preguntar-nos Qui ha signat això per mi? La democràcia és l’única cosa sobre la qual no està permès dubtar.”

RECOMANAT A:

Tots aquells espectadors que els agradin els thrillers i que vulguin descobrir fins on és capaç d´arribar el poder per imposar-se. A aquèlls que pensin que el teatre té una funció que va molt més enllà del pur entreteniment.