#tarragonafolk

PROGRAMACIÓ ESTABLE DE MÚSICA TRADICIONAL

 

ARRELS, BRANQUES I FULLES, AMOR

DV. 9 MARÇ – 20:30h

ImageARRELS tarracoticket copy

Artista: Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba.
Durada: 90′
Preu: 10 €

 

 

 

Un recorregut d’amor des de les arrels dels nostres poetes, passant per les branques de totes les maneres de dir de la nostra llengua fins a les fulles que els fan volar enllà de tot.

Entrellaçant cançons que prenen la poesia com a material de partida, i poemes sobre bases musicals, tracem un camí que ens duu a fer parada en l’obra d’uns quants poetes estimats i d’unes quantes poetes estimades. I aquest camí és fet d’amor, perquè l’amor mou el sol i les estrelles i tot.

MARCEL CASELLAS TRIO

DV. 27 OCTUBRE – 20:30h

ImageMARCEL tarracoticket copy

Artista: Marcel Casellas Trio
Durada: 90′
Preu:  10 €

 

 

Marcel Casella, contrabaix, pandero quadrat i direcció.
Toni Rocosa, clarinet, tenora i veus.
Alfons Rojo, guitarra i veus.

Marcel Casellas s’acompanya de dos amics instrumentistes (amb qui ha impulsat nombroses propostes musicals), per explorar la improvisació i la recreació de la cançó tradicional i els gèneres de ball més genuins dels Països Catalans. Tot plegat, partint del llegat de la nostra música tradicional i mediterrània.

FADO MEU

DV. 10 NOVEMBRE – 20:30h

ImageFADO MEU tarracoticket copy

Artista: Névoa
Durada: 90′
Preu: 10 €

 

 

Una prèvia en format quartet del nou espectacle de la cantant de fados Névoa “Fado meu”, una selecció de fado tradicional cantat en català. L’espectacle es presentarà a Lleida al mes de novembre amb el format de quartet de fado acompanyat de la secció de corda de l’Orquestra Julià Carbonell, amb producció de la pròpia orquestra.

 

VIATJANT PER PONENT

DV. 1 DESEMBRE – 20:30h

tarracoticket copy

Artista: Krregades de romanços
Durada: 90′
Preu: 10 €

 

 

 

Tretze cançons que representen cadascuna de les tretze comarques lleidatanes porten l’espectador des de la Val d’Aran al Pla de Lleida, a través d’històries que mostren els costums i les tradicions d’un passat llunyà però que, encara avui, agrada de conèixer. Romanços d’amor i de desamor, cançons picaresques, cançons de pandero, cançons de bressol o de sega…, Viatjant per Ponent és un cant a la terra, una oportunitat d’escoltar música inèdita i tot un homenatge als homes i les dones que van ajudar a la construcció del nostre país.

DUET JOAN MOLINER I JORDI PAULÍ

DV. 9 FEBRER – 20:30h

Imagemoliner tarracoticket copy

Artista: Joan Moliner i Jordi Paulí
Durada: 90′
Preu: 10 €

 

 

 

Dos músics amb molts elements en comú que es professen admiració mútua i afecte personal. La música de cobla, en la seva vessant compositiva i interpretativa, i també les altres músiques, el jazz, clàssic, tradicional… formen part de l’interès musical d’ambdós músics.

Han pogut col·laborar conjuntament en diversos projectes musicals dels quals en destaquem el Jordi Paulí Quartet i el CD Sardanes d’en Joan Moliner amb direcció d’en Jordi Paulí.
Comparteixen la tasca pedagògica al Conservatori Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú i una bona amistat.

TAUMÀTROP, CRIATURES

DV. 23 FEBRER – 20:30h

ImageCRIATURES tarracoticket copy

Artista: Ivó Jordà i Marçal Ramon
Durada: 90′
Preu: 10 €

 

 

 

Criatures som un duet íntim que viatgem pel món de la senzillesa, la naturalitat, i la delicadesa. El so transformat de la gralla i de l’acordió diatònic ens transporta a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d’arrel. La música que ve de la terra la reinterpretem amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què ens ha arribat. Les melodies que flueixen dels nostres instruments ens converteixen en dues criatures que, amb la tendresa i la innocència que ens caracteritza, juguem a buscar un so cambrístic a les sonoritats mediterrànies tan pròpies de la nostra terra.