IGNASI TERRAZA TRÍO
DS. 28 ABRIL – 20:00h

Banner_IgnasiTerraza
button_compra-entradadixieland
MÚSICA · 14€ – 12€ anticipada – 10€ socis/es COT

Concerts dins del marc del Festival Internacional Dixieland Tarragona

Ignasi Terraza: piano
Horacio Fumero: contrabaix
Esteve Pi: bateria

Ignasi Terraza és un dels músics de jazz més valorats actualment a Espanya i compta amb un creixent reconeixement internacional. Ha anat consolidant una personalitat inequívoca amb una manera d’interpretar el jazz. Un jazz mediterrani, extravertit, obert, còmplice, d’una bella sensibilitat. Ens recorda el swing d’Oscar Peterson, la sensibilitat de Bill Evans i la saviesa de Tete Montoliu. Els seus 7 discos publicats en trio en els últims anys ens permeten descobrir un so molt personal abordant un variat repertori de diferents estils. El trio es completa amb el conegut contrabaixista Horacio Fumero i el brillant bateria Esteve Pi.

Més sobre ells:

Ignasi Terraza és un dels pianistes de Jazz més destacats de l´Estat Espanyol amb una gran projecció internacional. L’any 2009 va ser distingit amb el primer premi del Jacksonville International Jazz piano competition als Estats Units, amb una àmplia discografia que abarca més de 30 referències editades al nostre país: a França, Suïssa i al Japó, de les quals amb 6 amb el seu trio.

Ha acompanyat figures de la talla de Frank Wess, Lou Donaldson, Benny Goldson, Jon Faddis, Jesse Davis,…i en el seu trio ha comptat amb músics com Bobby Durham, Jeff Hamilton, Gregory Hutchinson o Pierre Boussaguet.
Actua habitualment en els circuits europeus i ha actuat a gires per sud- amèrica, Estats Units i est d´Àsia.

Premis:

2016: Premi Jazzing del festival de Sant Andreu 2011: premi al millor disc de jazz per la revista JAÇ / Enderrock “Live at The Living Room-Bangkok
2009: 1r premi del Concurs Internacional Jacksonville Jazz Piano Competition als EUA.
2007: Premi al millor disc de Jazz del 2007 la revista Jaç pel treball The Black Key.
2006: Premi al millor disc de Jazz de l’2006 de la revista Jaç pel treball In a sentimental Groove.
2006: Premi Altaveu pel disc In a Sentimental Groove, per aportar al jazz una identitat pròpia, fresca i mediterrània.
2005: Premi a la millor actuació del festival de Soto del Real (Madrid).
1998: Premi a la seva carrera artística per la Universitat Complutense de Madrid.
1996: Premi al Millor disc de jazz de l’any de Ràdio4, per Miaow!
1991: 1r Premi del Festival Internacional de Getxo al Millor Grup amb el Mitchell-Terraza Quartet.

Horacio Fumero viu a Barcelona i és un dels músics de Jazz més actius de l’escena nacional.
Ha estat integrant del mític Tete Montoliu Trio durant dues dècades i actualment se´l pot escoltar en diferents formacions. Horacio Fumero és també professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC ) i del Conservatori Superior del Liceu de BCN.

Premis:

Ha rebut diferents reconeixements com els premis a la seva trajectòria professional del Diari El Mundo (Madrid), La Bilbaina, Rojals (Múrcia) i MiraJazz (Miranda d’Ebre); Jazz entre amics (TVE) 1989; Revista Enderroc (Barcelona) Millor artista Jazz 2006; Nominació Grammy amb
Adrián Iaies, Associació de Músics de Jazz de Catalunya i el Jazzterrasman 2013 de Terrassa.

Esteve Pi. ha tocat amb Johnny Griffin, Scott Hamilton, Dave Schnitter, Grant Stewart, Anthony Jackson, Jesse Davis, Jim Rotondi, David Berkman, John Swana, Perico Sambeat, Ximo Tébar, Peter Erskine, Alain Jean Marie, Fabio Miano, Xavier Richardeau, Mario Rossi, Rob Bargad, Kirk McDonald, Bob Sands, Ignasi Terraza, Iñaki Salvador, Albert Bover, Mike Phillip Mossman, Albert Sanz, Horacio Fumero, Chano Domínguez, Martirio, Jordi Bonell, Carlos Gonzálbez, Llibert Fortuny, Jorge Pardo,…

Toca habitualment a clubs i auditoris de tota la península ibèrica.
Ha tocat en nombrosos Festivals de Jazz, entre d´altres a festivals com: Fest.de la Villette (París) 2.000, Fest.de Terrassa 1.999- 2.000- 2.005- 2.006, Fest.de Barcelona 1.999, Fest.de Getxo 2.001- 2.002, Fest.de Foix (França) 2.002, Fest. Internacional de Guitarra de Barcelona 2.003, Fest.Veranos en la Villa 2.003- 2.004 (Madrid), Fest.Conde Duque 2.003 (Madrid), Fest.de San Javier 2.003- 2.005, Fest.de Tánger 2.004,…

Alguns dels discs que ha gravat són:
-’Fabio Miano Septet’ – Personally Speaking, a tribute to Duke Pearson- , Xabia Jazz. ‘Millor disc espanyol de jazz de l’any 2002’ segons la prestigiosa revista ‘Cuadernos de Jazz’.
-’Ximo Tebar Band’ -Embrujado-, Omix Records.
-’David Pastor’-Stringworks’-,Omix Records.
-’Dexterity feat. Grant Stewart’ –Live at Altxerri-, Satchmo Records.

RECOMANAT A:

Tots els fans del gènere i del Festival Internacional Dixieland Tarragona. A tothom qui vulgui gaudir d ́un concert d ́un dels músics de Jazz més valorats actualment al país i que compta amb un creixent reconeixement internacional.