PRINCESA de Agustín Gutiérrez
DS. 20 MAIG – 20:30h

banner_princesa

button_compra-entrada
TEATRE · 14€ – 12€ anticipada – 10€ socis/es COT

Princesa és una obra d’ Agustín Gutiérrez basada en la novel·la autobiogràfica del mateix nom, escrita per Mauro Janelli, sobre les vivències de Fernanda Farias, “Princesa”, una transsexual d’origen brasiler. El personatge va acompanyat de dos músics que posen el contrapunt musical amb ritmes de bossa nova a aquesta història amb regust agredolç.

Aquest muntatge neix de l’adaptació d’un text apassionat i apassionant, dolorosament ambigu en el fons i terriblement nítid en la forma: Les memòries d’una transexual brasilera, Fernanda Farias, Princesa, redactades amb l’ajuda d’un intern d’extrema esquerra, Maurizio Janelli, ex Brigades Roges, a la presó de Rebibbia (Roma) a principis de la dècada dels noranta del segle XX (el volum ha esta editat per Anagrama: Princesa, Contraseñas 159, BCN, 1996).

L’adaptació realitzada per Agustín Gutiérrez “Elagus” –repensada i retocada després de cada assaig, de cada representació- busca principalment el nervi emocional d’una vida violenta i violentada, la lluita, la fugida continua cap endavant, la capacitat de fer-se i de refer-se. De la cursileria adolescent a la brutalitat adulta. Princesa és una travessa per l’únic territori no virtual: La pell.

L’obra, estrenada a la Sala La Vaquería de Tarragona el 2005, es recupera en complir-se 10 anys de la mort del seu autor.