RAY GELATO & THE ENFORCERS presenta Energy!
DJ. 6 ABRIL – 20:00h

banner_raygelato

button_compra-entrada
FESTIVAL INTERNACIONAL DIXIELAND TARRAGONA 2017
MÚSICA · 10€ – 9€ socis/es COT

Ray Gelato-veu i saxo tenor
Gunther Kurmayr-piano
Ivan Kovacevic-contrabaix
Martí Elias-bateria

Molts el consideren el “rei” del swing actual, altres pensen en ell com un artista de jazz que, amb una qualitat innegable de les seves propostes, a la vegada sap traspassar l´escenari donant als seus shows un estil que fa que el públic es diverteixi de veritat quan va als seus concerts.
Ray Gelato és un mite als escenaris de tot el món. La seva música fascina a la gent del jazz i als amants del boogie i el rock clàssic. Els seguidors del swing tenen en ell un referent de sempre, i segueixen les seves gires per tot el món. El saxofonista, cantant i showman, el “padrino del Swing”.

Ray Gelato manté viva la tradició dels grans showman del jazz dels anys 40 i 50. Les seves interpretacions d’arranjaments originals sobre composicions de la gran era del swing han marcat un abans i un després en la concepció actual d’aquest estil clàssic.

El so ampli del seu saxo tenor, unit al seu estil com a cantant, i la seva condició de showman, fan d’aquest músic un dels principals referents de la música swing en els nostres dies.

RAY GELATO
El swingman britànic Ray Gelato, manté viva la tradició dels grans instrumentistes i cantants dels anys 40 i 50 del segle XX. Tant interpretant temes seus com standards de la gran era del swing amb arranjaments propis, Gelato ofereix shows desbordants i plens d’energia on el jazz retorna als aspectes lúdics dels seus inicis.
La carrera de Ray Gelato comença fa més de 25 anys, quan va començar a destacar com saxofonista i cantant en els circuits del jazz britànic. El seu talent aviat li va valer l’oportunitat de ser contractat per músics de gran alçada i passar a tenir un fort reconeixement internacional. A més de destacar com a músic de jazz, Gelato ha estat contractat per grans estrelles del pop com Van Morrison o Paul McCartney per col·laborar en els seus projectes concertístics i discogràfics.
Ray Gelato és un saxofonista de so poderós, amb un estil que té com a referència mestres històrics com Illinois Jacquet o Ike Quebeck. El seu art com a vocalista es basa en influències com Louis Armstrong o Louis Prima.
Ara Ray Gelato presenta Energy! (Quadrant Records), una nova entrega discogràfica al costat dels Enforcers, un grup que aplega alguns dels millors músics de jazz clàssic de l’escena actual.

GUNTHER KURMAYR

Gunther Kurmayr és un pianista nascut a Àustria que aviat es va traslladar al Regne Unit, nació des de la qual ha desenvolupat la seva carrera com a músic de jazz. Reputat escriptor d’arranjaments i conductor de projectes, Kurmayr aviat va unir la seva carrera musical a la del mestre Ray Gelato. Ha tocat en diversos projectes europeus vinculats al swing i el jazz clàssic en general. Ara mateix forma part de les dues formacions instrumentals més importants de Ray Gelato, els Giants i els Enforcers. Amb aquests últims ha enregistrat el disc Energy!, i és responsable de molts dels arranjaments inclosos en el repertori que presenta aquesta gravació.

IVAN KOVACEVIC

Ivan Kovacevic és un músic polifacètic que projecta la seva carrera en vàries direccions. D’una banda és considerat com un gran contrabaixista de jazz clàssic i rhythm and blues, d’altra, és un músic que ha sabut crear i dirigir projectes complicats i formacions instrumentals nombroses.
Ha creat i impulsat la Barcelona Big Blues Band, una big band que sovint actual amb convidats com Miriam Swamson, Dani Nel·lo o Drew Davies. També ha estat responsable de la Barcelona Balcan Orquestra, un combo de sonoritats balcàniques que evoca la procedència Serbia d’Ivan Kovacevic. El grup Mambo Jambo és un altre projecte d’aquest gran músic de l’Est europeu.

MARTÍ ELÍAS

Martí Elías és un bateria i percussionista català profundament vinculat a l’escena del swing i el jazz clàssic. Ha estat contractat per Ray Gelato per treballar en els seus dos projectes, els Giants i els Enforcers i ha participat en projectes diversos amb músics nacionals i internacionals. El seu estil beu de les millors fonts del jazz clàssic i agafa també elements del blues i el rhtyhm and blues. Martí Elias és avui un dels instrumentistes més sol·licitats de la nostra escena musical.