#tarragonajazz

PROGRAMACIÓ ESTABLE DE JAZZ

STEEL

DS. 10 MARÇ – 20:30h

Imagesteel tarracoticket copy

Artista: Raynald Colom
Durada: 80′
Preu: 10€

 

 

Raynald Colom, Trompeta i teclats.
David Soler, guitarra i pedal steel.

El multi premiat trompetista, compositor i productor francès Raynald Colom presenta el seu nou projecte: Steel.
Un canvi radical en el so de Colom, conegut pels seus àlbums com Evocació (millor disc de Jazz espanyol 2010 per Cuadernos de Jazz) o Rise (disc revelació a Jazz Magazine ). La incorporació del guitarrista David Soler aporta un so més agressiu i contemporani barrejant els sons del flamenc, el rock i la black american music.
El grup es va estrenar en el Festival Jazz in Marciac amb una gran acollida per part del públic i premsa.

TRIANGLE

DS. 28 OCTUBRE – 20:30h

ImageTriangle tarracoticket copy

Artista: Triangle
Durada: 80′
Preu: 10€

 

 

Joan Claver, piano.
Pedro Campos, contrabaix.
José Benítez, bateria.

Triangle és un trio de jazz contemporani que atrau tant als amants de la música improvisada com els incondicionals del pop i el rock. El talent d’aquests joves músics crea una nova marca sonora aportant un concepte trencador a l’escena musical.
Triangle presenta un repertori fresc i actual amb temes originals i contundents format per composicions pròpies i versions triades amb cura. Dins del seu marc sonor descobrim influències de grups i músics com Esbjörn Svensson Trio, The Bad Plus, Brad Mehldau o Robert Glasper, entre d’altres.

SUMRRÁ · V JOURNEYS

DS. 25 NOVEMBRE – 20:30h

ImageSumra tarracoticket copy

Artista: Sumrrá
Durada: 80′
Preu: 12€

 

 

Cinc discos al mercat i disset anys a la carretera, aquesta és la carta de presentació de Sumrrá. Aquesta banda és un dels nous referents del jazz contemporani que condueix fins al límit l’exploració i la composició del format de trio de jazz.
Des de l’any 2000, Sumrrá ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals amb composicions pròpies, un directe impactant i innovador recollint l’aval de la crítica especialitzada.
El disc que ens presenten titulat V Journeys, publicat per la discogràfica novaiorquesa Clermont Music, està inspirat en algunes de les ciutats que han pogut gaudir del directe de Sumrrá com París, Braga, Johannesburg, La Paz, Sofía…

RICK MARGITZA QUARTET

DS. 2 DESEMBRE – 20:30h

ImageMaginga tarracoticket copy

Artista: Rick Margitza
Durada: 80′
Preu: 18€

 

 

Rick Margitza, saxo tenor.
Pierre de Bethmann, piano.
Sylvain Romano, contrabaix.
Andrea Michelutti, bateria.

El saxofonista nord-americà Rick Margitza és sens dubte un dels grans representants del jazz modern de les últimes dècades. El seu talent li ha valgut, a més de per a desenvolupar una important carrera en solitari, per què els grans noms de la història d’aquest gènere el cridessin per a que els acompanyés. Ha tocat i gravat amb llegendes del jazz com Miles Davis, Chick Corea, McCoy Tyner o Martial Solal, i també ha prestat els seus serveis en formacions punteres com Steps Ahead.
Margitza arriba a Espanya acompanyat per tres músics que conformen una de les seccions rítmiques més importants d’Europa, amb el contrabaixista Sylvain Romà, el pianista francès Pierre de Bethmann i el bateria italià Andrea Michelutti. Un luxe!

 

TRANSIT

DS. 27 GENER – 20:30h

ImageOlgaPes tarracoticket copy

Artista: Olga Pes
Durada: 80′
Preu: 10€

 

 

Olga Pes, veu i guitarra.
Alexis Lanza, violoncel.
Fer García-Ramos, bateria.

La cantant i compositora presenta el seu nou projecte Transit, on la cançó d’autor de missatge conscient del seu darrer treball Buenestado i la necessitat de tornar a experimentar amb les sonoritats del jazz nòrdic l’han portat a aquest nou espai sonor. Un repertori cantat en diverses llengües que planteja com són alguns dels indrets platònics que visitem durant la nostra vida.
Transit se centra en composicions originals de l’artista amb revisions dels seus anteriors treballs The Spring’s Jealousy i Buenestado, recollint també estàndards del jazz nòrdic i americà.

UNDERPOOL 5

DS. 24 FEBRER – 20:30h

Imageunderwood5 tarracoticket copy

Artista: Gorka Benítez
Durada: 80′
Preu: 10€

 

 

Roger Mas, piano.
Gorka Benítez, saxo.
Martín Leiton, contrabaix.
Ramon Prats, bateria.

UnderPool 5 és la cinquena entrega de la sèrie numerada del segell barceloní Underpool, que treballa per donar a conèixer el jazz contemporani i la música improvisada.
A aquestes produccions es convoca directament a l’estudi un grup de músics, cadascun aporta originals composats expressament per l’ocasió, que un cop enregistrats formen part del disc editat per Underpool.
L’Underpool 5 hi han participat el pianista Roger Mas, el saxofonista Gorka Benítez, el contrabaixista Martín Leiton i el bateria Ramon Prats, tots ells músics de llarga trajectòria que han aportat tot el seu talent i experiència en aquest nou projecte del segell barceloní.