UNA CASA A L’EST
DS. 18 NOVEMBRE – 20:30h

Banner_LaCasadelEst

button_compra-entrada
TEATRE · 14€ – 12€ anticipada – 10€ socis/es COT

Col·lectiu La Santa neix al setembre del 2012 a mans de l’Adrià Olay, l’Arántzazu Ruiz i l’Anna Lorente qui posteriorment dona pas a la Laura Mihon.Ens anomenem “col·lectiu” per qué malgrat començar com un petit nucli, la nostra vocació és la de incorporar a diferents artistes i creadors amb cada nou projecte.La nostra filosofia, el TEATRE EN GUERRA: Reaccionar contra allò que amenaça el teatre como a manifestació cultural necessària. Modificar a l’individu i la seva experiència teatral, però mai alliçonar-lo. Creure en un teatre de profund caràcter humà. Entendre les eines de l’actor como base per a desenvolupar les nostres creacions. Superar les dificultats generant formes de producció i distribució alternatives. Amb tot això, el Col·lectiu La Santa ja és a la trinxera. Creiem en la Santa. Estem en guerra!

Amb aquest espectacle, ens presenten una història política i familiar a la vegada, una família trencada per la dictadura i molts secrets que caldrà desvetllar. Un viatge per a descobrir la història de tot un país entre les quatre parets d’una família qualsevol.

Monica i Florentin tornen a la casa dels seus pares per buidar‐la i posar‐la a la venta. Una casa d’un país estranger que amaga els records i secrets familiars. Un país de l’Est, ex comunista, on s’ha decidit treure a la llum 2 milions de dossiers personals, escrits per delators i col∙laboradors durant l’antic règim. La casa i els dossiers acabaran submergint als germans en un viatge de tornada als seus orígens, per descobrir la història de la seva família i la de tot un país. I tu, obriries la carpeta que conté els secrets de la teva vida?

L’obra està inspirada en la dictadura de Romania, país d’origen de l’autora, i en les històries reals i testimonis de la seva pròpia família, així com en la seva experiència com a persona d’origen romanès que s’ha criat a Espanya.

RECOMANAT A:

Tots els interessats en les històries familiars, la memòria històrica.
I especialment a aquèlls que segueixin la trajectòria de l’actriu tarragonina Arántzazu Ruiz i vulguin veure-la en un espectacle de gran solidesa teatral.

Trailer UNA CASA EN EL ESTE (Subtítulos en castellano) from Col·lectiu La Santa on Vimeo.